android telefon silinen rehber nasıl kurtarılır

Android telefon silinen rehber nasıl kurtarılır Pek çok Android kullanıcısı, tüm telefon rehberini yanlışlıkla silindiğinde hüsrana uğruyor. Acilen birini aramak istediğinizde daha sinir bozucu olur. Android telefonu fabrika ayarlarına getirdikten, Android işletim sistemini güncelledikten, Android’inizi kökünden ve benzeri işlemlerden sonra kişiler silinebilir.

Peki, bu önemli kişileri nasıl geri alabiliriz? Neyse ki, kişileriniz gerçekten gitmedi. Kayıp kişileri geri almak için bazı yollar vardır.

Android telefonunuzdan kişileri sildiğinizde, cihazınızdan anında kaldırılır. Ancak, kalıcı olarak silinmeden önce 30 gün boyunca Google’ın sunucularında saklanmaktadırlar.

Bu yüzden, kişileri kurtarmak için, silinmiş kişileri aramak için Google’ın sunucularına doğru ilerlemelisiniz. Yapmanız gereken tek şey, Android Telefonunuza bağlı Gmail Hesabınıza giriş yapmak ve Gmail’deki silinen Kişiler’i geri yüklemenize olanak veren kullanışlı özellikten yararlanmaktır.

Gmail’i kullanarak silinmiş kişilerinizi Android’den nasıl kurtaracağınızı kontrol edelim.

Android Telefonda Silinen Kişileri Gmail’i kullanarak kurtarma

Android Telefonunuzun Ayarlar’ını değiştirmediyseniz, kişileri otomatik olarak telefona bağlı Google Hesabı ile senkronize edecek şekilde ayarlanmış olursunuz. Bu, telefonunuza eklediğiniz tüm kişilerin ve telefon numaralarının Gmail Hesabınızda bulunması gerektiği anlamına gelir.

Gmail hesabınızdan silinmiş kişileri kurtarmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  1. PC’nizi kullanarak Gmail hesabınıza giriş yapın.
  2. Giriş yaptıktan sonra, ekranınızın sol üst köşesinde bulunan Gmail düğmesini tıklayın ve ardından açılır menüden kişileri tıklayın.
  3. Kişiler ekranında, Android Telefonunuzdan Google’ın Gmail Hesabınıza eklediği tüm Kişileri görebilirsiniz.
  4. Not : Google’ın yeni bir sürümüne sahipseniz, eski sürüme git’i tıklayın.
  5. Kişilerinizin listesini gördüğünüzde, Kişiler’i geri yükle seçeneğini belirlemeniz gereken açılır menüye ulaşmak için Diğer’i tıklayın.
  6. Şimdi, 30 güne kadar geriye gidebilen bir yedek seçebileceğiniz bir pencere göreceksiniz. Sağlanan seçeneklerden bir Süre seçin ve ardından Geri Yükle düğmesine tıklayın.
  7. Silinen kişiler geri yüklendikten sonra, tüm kişilerinizin geri yüklendiğini Google’dan bir onay göreceksiniz.

Not:  Kişiler bir sonraki adımda Android Telefonunuza düzgün şekilde senkronize edilmediğinde, geri gelmeniz gerekebileceğinden, Gmail Hesabınızı kapatmayın.

Gmail Hesabınızda silinmiş kişileri geri yükledikten sonra, sonraki adım aşağıdaki adımları uygulayarak bu Kişileri Android Telefonunuzla Senkronize Etmektir.

  1. Telefonunuzdaki Ayarlar Uygulamasını açın.
  2. Ayarlar ekranında, kişisel bölümün altında bulunan Hesaplar (veya diğer Hesaplar) seçeneğine ilerleyin.
  3. Google’a dokunun.
  4. Buradan, görüntülenen Tümünü Senkronize Et seçeneğine dokunun.

Artık Gmail’deki tüm kişileriniz artık telefonunuzda görünecek.

 Bazı Android modellerinde kişileri senkronize etmek için farklı seçenekler bulunur. Silinen kişilerin telefonunuzda olduğundan emin olmak için Rehber’e iyi bakın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. android telefon silinen rehber nasıl kurtarılır için yorumda bulun

    android telefon silinen rehber nasıl kurtarılır için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak android telefon silinen rehber nasıl kurtarılır için ilk yorumu yapabilirsin.