LinkedIn Hesabını Kalıcı Olarak Silme

LinkedIn Hesabını Kalıcı Olarak Silme LinkedIn profil verilerinizi yedeklemek veya LinkedIn hesabınızı kalıcı olarak silmek ve profilinizi web sitesinden silmek istiyorsanız, aşağıda okumaya devam edin.

LinkedIn hesabınızı silmek şu anlama gelir

  • LinkedIn hesabınızdaki tüm verilere derhal erişemezsiniz.
  • Profiliniz 24 saat içinde LinkedIn web sitesinden kaybolacak.
  • Hesap bilgileriniz 7 gün içinde LinkedIn sunucularından silinecektir.
  • LinkedIn, günlüklerinizi ve diğer yedekleme bilgilerinizi 30 gün içinde kaldırır.
  • Profiliniz yaklaşık 72 saat içinde veya önbelleklerini yenileyinceye kadar Bing, Google ve diğer arama motorlarından yavaş yavaş kaybolacaktır.

Elbette, silinen hesabınızı yeniden etkinleştirmeye karar verirseniz, bunu 20 gün içinde yapabilirsiniz. Ancak, grup üyeliklerinizi, onaylarınızı, takiplerinizi, önerilerinizi, göz ardı edilen ve bekleyen davetlerinizi geri getiremezsiniz.

Ağ güncellemeleri, InMail, gruplar veya içerik paylaşımı yoluyla diğer LinkedIn kullanıcılarıyla paylaştığınız her şey, hesabı sildikten sonra görünmeye devam eder. Ancak, kapalı hesapla ilişkilendirilmiş grup içeriği bilinmeyen bir kullanıcıyı kaynak olarak görüntüler.

Bir grup veya premium hesap lisansınız veya LinkedIn üyeliğiniz varsa, ücretsiz hesabınızı kapatmadan önce bu hesapları çözmeniz gerekir. LinkedIn, güvenlik, kararlılık ve hata ayıklama amacıyla 30 günlük web sunucusu günlükleri tutar.

Bu eğitici, LinkedIn Hesabınızı nasıl yedekleyeceğiniz ve kalıcı olarak sileceğiniz hakkında adım adım talimatlar içermektedir.

LinkedIn hesabınızı Yedekleme ve Silme.

Adım 1. LinkedIn hesap verilerinizi yedekleyin.

Hesabınızı silmeden önce, bir istek göndererek LinkedIn verilerinizin bir kopyasını indirmek isteyebilirsiniz. Aşağıdaki adımları takip et:

LinkedIn Hesap Verilerinizi indirmek için:

1. LinkedIn hesabınıza giriş yapmak için bir PC’de favori tarayıcınızı kullanın. Herhangi bir sayfada, Profilinizi görüntülemek için üst menüdeki profil resminizi tıklayın.

2. Profil seçeneklerinden Ayarlar ve Gizlilik’e tıklayın.

3. Gizlilik sayfasında, LinkedIn’in verilerinizi nasıl kullandığını soldaki tıklayın ve…

1. Verilerinizi indirin’i tıklayın ve indirmek istediğiniz veri türünü seçin veya tüm verilerinizi indirmek için varsayılan ayardan çıkın.
2. İşiniz bittiğinde, Arşiv İste’yi tıklayın ve LinkedIn hesap şifrenizi yazın.

4. İstenen veriler elde edilinceye kadar bekleyin. LinkedIn’in verilerinizi sunmasının 24 saate kadar sürebileceğini unutmayın.

5. Verileriniz hazır olduğunda, “Ayarlar ve Gizlilik” sayfasını tekrar ziyaret edin ve verilerinizi zip formatında indirmek için “Arşiv İste” düğmesini tıklayın.

2. Adım. LinkedIn Hesabınızı kapatın

LinkedIn hesabınızı kalıcı olarak silmek için aşağıdaki adımları izleyin:

1. LinkedIn hesabınıza giriş yapmak için bir PC’de favori tarayıcınızı kullanın. Herhangi bir sayfada, Profilinizi görüntülemek için üst menüdeki profil resminizi tıklayın.

2. Profil seçeneklerinden Ayarlar ve Gizlilik’e tıklayın.

3. Gizlilik sayfasında Hesap sekmesini seçin.

4. Ardından soldaki Hesap Yönetimi’ni seçin ve LinkedIn hesabınızı kapatma’yı tıklayın 

5. LinkedIn hesabınız kapatılması için bir neden seçin ve ardından İleri’ye tıklayın.

6. Son olarak, şifrenizi yazın ve Hesabı Kapat’ı tıklayın.

7. LinkedIn hesabınızın kapatıldığını onaylayacaktır.

8. LinkedIn ayrıca bir e-posta onayı ile takip edecektir. Hesabınızı yeniden etkinleştirmek istiyorsanız, bunu e-postadaki bağlantıyı kullanarak 48 saat içinde veya tekrar oturum açarak 20 gün içinde yapabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. LIKE hesap silme LinkedIn Hesabını Kalıcı Olarak Silme için yorumda bulun

    LinkedIn Hesabını Kalıcı Olarak Silme için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak LinkedIn Hesabını Kalıcı Olarak Silme için ilk yorumu yapabilirsin.