Bu uygulama artık sizinle paylaşılmıyor

Bu uygulama artık sizinle paylaşılmıyor Son zamanlarda iPhone ve iPad kullanıcılarını rahatsız eden bir hata mesajı alıyorlar ” Bu uygulama artık sizinle paylaşılmıyor ” Görünüşe göre, cihazınızda belirli uygulamaları kullanmaya çalıştığınızda hata mesajı görünüyor. Apple’ın harika özelliklerinden biri, kullanıcıların bir aile üyesi tarafından satın alınan uygulamaları paylaşmasına olanak tanıyan Aile Paylaşımı özelliğidir. Bu, bir uygulama satın aldığınızda onu aile üyelerinizle paylaşabileceğiniz anlamına gelir, böylece onlar da satın almak zorunda kalmazlar. Bu gerçekten harika, ancak bazen söz konusu hata mesajı gibi bu özellik ile ilgili sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Şimdi, bu hata mesajıyla karşılaştığınızda yapmanız gereken ilk şey, uygulamayı paylaşan hesapta Aile Paylaşımı’nın yapılandırıldığından ve açık olduğundan emin olmaktır. Bazı durumlarda, hata mesajı yalnızca özelliğin yanlışlıkla devre dışı bırakıldığı için görünebilir. Çoğu kullanıcı için, bir işletim sistemi güncellemesi gerçekleştirdikten sonra hata mesajı görünmeye başladı. Bu nedenle, sorun işletim sistemindeki bir hatayla ilişkilendirilebilir . Bazı senaryolarda, hata, aile paylaşım özelliğini hiç gerektirmeyen ücretsiz uygulamalarla bile ortaya çıkabilir. Yine de endişelenmeyin.

Bununla birlikte, hata mesajından gerçekten kurtulmanın farklı yolları vardır. Şimdi, bahsedeceğimiz yöntemlerden bazıları sizin için işe yaramayabilir, bu nedenle hızlı bir çözüm sağlamak için hepsini uyguladığınızdan emin olun. Aslında bu sorunu çözmenin üç yolu var. Bir şekilde özdeştirler ama farklı payları vardır. İlk seçenek uygulamayı kaldırmak olacaktır. İkinci olarak, uygulamayı silip yeniden yükleyebilirsiniz. Son olarak, bunu düzeltmenin başka bir yolu, iCloud ID’nizden çıkış yapmak ve sonra tekrar giriş yapmaktır. Öyleyse başlayalım.

Yöntem 1: Uygulamayı Aktarın 

Anlaşıldığı üzere, söz konusu hata mesajına yönelik ilk geçici çözüm, uygulamayı kaldırmaktır. Muhtemelen cihaz ayarlarınızda bir uygulamadan geçerken aslında iki seçenek olduğunu fark etmişsinizdir. Aktarma, bir uygulamayı silmekten farklıdır. Aradaki fark, bir uygulamayı kaldırdığınızda, verilerinizi ve belgelerinizi saklarken uygulamadan kurtulur. Böylece, uygulamayı yüklediğinizde dosyalarınız hala sizdedir ve kaybolmazlar. Suçlu başvuruyu kaldırmak için aşağıdaki talimatları izleyin.

  1. Her şeyden önce, cihazınızın Ayarlarına gidin.
  2. Ardından, Ayarlar ekranında, cihaz depolama alanınıza, yani iPhone Deposu veya iPad Deposu’na gidin.
  3. Bundan sonra, hata mesajını gösteren uygulamayı bulun ve ardından üzerine dokunun.
  4. Tamamlandığında, Uygulamayı Boşalt seçeneğine tıklayın. Bu, verilerinizi ve belgelerinizi güvende tutarken uygulamayı kaldıracaktır.
  5. Uygulama kaldırıldıktan sonra, tekrar yüklemek için Uygulamayı Yeniden Yükle seçeneğine dokunun.
  6. Bunun sizin için sorunu çözüp çözmediğine bakın.

Yöntem 2: Uygulamayı Silin

Bazı durumlarda, bir uygulamanın boşaltılması sorununuzu çözmeyebilir. Bu, bazı kullanıcılar tarafından bildirilmiştir ve bu nedenle uygulamayı tamamen silmeniz ve ardından tekrar yüklemeniz gerekecektir. Bunu yapmak, belgelerinizi ve diğer dosyalarınızı da kaldıracaktır, bu nedenle önemli bir şeyi yedeklediğinizden emin olun. Bununla birlikte, bir uygulamayı cihazınızdan silmek için aşağıdaki talimatları izleyin.

  1. Prosedür yukarıdakiyle aynıdır. Cihazınızın Ayarlarına gidin.
  2. Ayarlar ekranında, Genel’e gidin ve ardından cihazın depolama alanına gidin.
  3. Oradan uygulamayı bulun ve ardından üzerine dokunun.
  4. Son olarak, uygulamayı cihazınızdan tamamen kaldırmak için Uygulamayı Sil seçeneğine tıklayın.
  5. Bunu yaptıktan sonra, sorunun çözülüp çözülmediğini görmek için uygulamayı tekrar yükleyin.

Yöntem 3: iCloud’dan çıkış yapın

Son olarak, yukarıdaki iki çözüm sizin için işe yaramazsa, böyle bir durumda iCloud hesabınızdan çıkış yapmanız gerekecektir. Bunu yapmak için aşağıdaki talimatları izleyin.

  1. Her şeyden önce, Ayarlar’a ve ardından cihazın deposuna giderek hata veren uygulamayı silin.
  2. Bunu zaten yaptıysanız, Ayarlar ekranında aşağı kaydırın ve ardından iTunes ve App Store’a gidin.
  3. Orada, App Store’a bağlı Apple Kimliğiniz görüntülenecektir.
  4. Şimdi, çıkış yapmak için Apple Kimliği seçeneğine dokunun. Bu, daha birçok seçeneğin bulunduğu yeni bir iletişim kutusu getirecektir. Burada, Oturumu kapat’a dokunmanız yeterlidir.
  5. Bundan sonra, cihazınızı kapatıp tekrar açın.
  6. Cihaz tekrar açıldığında, tekrar Ayarlar’a gidin.
  7. İPhone’unuza giriş yapın seçeneğine dokunun.
  8. Oturum açmayı tamamlamak için kimlik bilgilerini sağlayın.
  9. Giriş yaptıktan sonra App Store’a gidin ve daha önce sildiğiniz uygulamayı tekrar indirin.
  10. Bunun sorunu çözüp çözmediğine bakın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. Bu uygulama artık sizinle paylaşılmıyor hatası Bu uygulama artık sizinle paylaşılmıyor için yorumda bulun

    Bu uygulama artık sizinle paylaşılmıyor için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Bu uygulama artık sizinle paylaşılmıyor için ilk yorumu yapabilirsin.